WNBR Nederland

World Naked Bike Ride
(voor mobiele browsers)

Introductie
2018
Links
Contact

2018:

De eerstvolgende rit zal op zaterdag 7 juli 2018 gereden worden in Amsterdam. Er zijn geen kosten aan verbonden, inschrijven is niet nodig.
Deelnemers die met de trein komen kunnen van 11 tot 13.00u. verzamelen bij de oostelijke in-/uitgang van station Amstel en rijden dan in groepjes begeleid naar Park Frankendael. Anderen kunnen beter direct naar het park gaan. Op de Hugo de Vrieslaan kunnen auto's gratis geparkeerd worden.
In het park is tot de start (om 14.00u.) tijd om je voor te bereiden op de rit.
De route is 10,67km lang en eindigt in het Vondelpark. Onderweg wordt drie keer gestopt, waarbij de deelnemers in kontakt kunnen komen met het publiek, en men gelegenheid heeft om foto's te maken. In totaal zal de rit ruim 2 uur duren.
Volg deze website en Twitter om op de hoogte te blijven van eventuele last-minute wijzigingen in de plannen.

Links:

Routebeschrijving
Rijwielverhuur in Amsterdam
Weersverwachting (KNMI)
WNBR Nederland (Homepagina van deze website, voor desktop-browsers)

Contact:

E-mail
Twitter (@WNBR_NL)
Yahoo (discussiegroep)
ipernity (foto's): 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018

Introductie:

World Naked Bike Ride, afgekort "WNBR", is een demonstratie die jaarlijks over de hele wereld wordt gehouden en voortkomt uit de Spaanse Ciclonudista, die voor het eerst in 2001 in Zaragoza is gehouden.

De Ciclonudista eist de straat terug voor de mensen die er leven en zich op eigen kracht (lopend, fietsend, etc.) voortbewegen, en protesteert op een ludieke wijze tegen de overheersing van de straat door auto's en ander gemotoriseerd verkeer.

De deelnemers gaan meest ongekleed om de kwetsbaarheid van het menselijk lijf in het verkeer zichtbaar te maken en respect voor het lijf te vorderen.

Met ongeveer dezelfde opzet en doelen startte Conrad Schmidt in 2004 de World Naked Bike Ride als een wereldwijde actie. (bron: nl.wikipedia)

Op 12 juni 2004 werd ook in Nederland de eerste WNBR verreden, namelijk in Apeldoorn.

Sindsdien heeft dit evenement jaarlijks plaatsgevonden, telkens in juni of juli, en tegelijk met de meeste andere steden op het noordelijk halfrond, afwisselend in Apeldoorn, Utrecht en Amsterdam.

In 2010 en 2011 is bovendien een rit tussen Wageningen en Arnhem georganiseerd, steeds een week na de officiële rit.